2014. nov 22.

Silent Killer

írta: Gioggi
Silent Killer

Egy néma gyilkos az ebola után

 Nem vesszük figyelembe, pedig egyre több halálos balesetet okoznak a mobilok.

 

1116aut1.jpg

 

 

 Pedig azért vesszük őket, hogy könnyebbé, mobilabbá tegyék az életünket, ehelyett sok esetben ellenünk fordulnak, és balesetet szenvedünk miattuk.

Ez így elég súlyosan hangzik nemde? Pedig van benne igazság. Már annyira hozzánk nőttek, hogy mindig használjuk nem törődve azzal, hogy hol, miért, és kivel vagyunk.

2005 óta megduplázódott azoknak a sérüléssel járó baleseteknek a száma, melyeket a gyaloglás közbeni mobilozás okoz. (New Jersey állambeli Fort Lee városában, be is tiltották a gyaloglás közbeni mobilozást)

Okozhat balesetet például a nem rendeltetés szerűen használat is. Egy 24 éves nő, mellét alaposan megégette alvás közben a telefonja. A sokkoló képeket ide kattintva nézheti meg.

2013-ban 50 százalékkal nőtt az előző évihez képest azon közlekedési balesetesek száma, ahol a balesetet szenvedő, a telefonja miatt nem figyelt a forgalomra.Szabics-baleset-I.jpg

A fiatalok 50%-a használja mobilját illemhelyeken. Viszont akkor abban biztosak lehetnek, hogy a készülékük tele van veszélyes baktériumokkal. Szemészek győzködnek arról, hogy a túlzott mobil használat károsítja a szemet, mert túl sokáig fókuszálunk egy helyre. Ortopéd szakorvosok szerint erősen romlik a testtartásunk mobilozás közben, a pszichológusok pedig szorongásról, depresszióról, viselkedési zavarokról számolnak be azoknál a gyerekeknél, akik állandóan mobiloznak. Felnőtteknél is erős függőség alakulhat ki.

 

Ezek a problémák ugyan nem világméretűek, de mindenképp valaminek a kezdete. Valami elindult, és egyre jobban az életünk részévé válik! A fejlődés nem áll meg, és biztos lesz megoldás ezekre a problémákra, viszont addig is mindenki figyeljen magára, és a szembe jövőre is! :)

Szólj hozzá

mobil internet baleset sms veszély